Kan man få tilskud til tandeftersyn?

Det er vigtigt at passe på sine tænder – men ikke gratis

Eftersom at vi bruger tænder til nogle af de mest vitale funktioner, er det lige så vitalt, at man får tjekket sine tænder regelmæssigt. Det sikrer god hygiejne og sundhed i munden, hvilket gør, at man slipper for mundsygdomme – store som små

Tandpleje er desværre ikke gratis i Danmark. Indtil man fylder 18 skal man ikke betale noget, men derfra får man ikke det hele betalt længere. Der er dog i stedet en del tilskud at hente, som gør, at der er gode besparelser tilgængelige til din tandlægeregning.

Tilskud til tandeftersyn

Når du er fyldt 18 år, får du automatisk tilskud til såkaldt “basal tandpleje” igennem dit gule sundhedskort. Alle borgere uanset baggrund eller indkomst kan få tilskud til tandbehandling. Visse grupper er dog berettiget til særlige tandplejetilskud, heriblandt kontakt- og uddannelseshjælpsmodtagere, pensionister, udviklingshæmmede og personer med sjældne sygdomme.

Hvis man er i tvivl om, hvor stort et tilskud man kan få, kan man ringe til sin tandlæge og høre dem ad.

Hvad kan man få tilskud til?

Du kan få tilskud til både behandlende, forebyggende og akut tandpleje. Dette indebærer f.eks. undersøgelser, behandling af huller, betændelse i tandkødet, rodbehandlinger og paradentosebehandlinger. Man kan dog ikke få tilskud til røntgenbilleder, broer, kronebehandlinger, bedøvelser eller implantater – disse er på egen regning. Ring til din tandlæge, f.eks. Tandlæge Nakskov, og hør nærmere om, hvilke behandlinger, du kan få tilskud til.