Hvad er luft til vand varmpumpe

Luft til vand varmepumpe

Er du interesseret i både at reducere dine varmeudgifter og samtidigt bakke op om den grønne opstilling? Hvis ja, så bør du overveje at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe kan både benyttes til at varme rummene i dit hus op, men også bruges til at varme dit brugsvand op. Du får altså en alt-i-en løsning, som oven i købet kan være med til at reducere halvdelen af dine varmeudgifter.

Sådan virker din luft til vand varmepumpe

Helt teknisk fungerer din luft til vand varmepumpe på den måde, at den omdanner varmen i udeluften til rumvarme og brugsvand. I alt består varmepumpen af både en del, der er placeret indenfor og en del, der er placeret udenfor. Din varmepumpe vil være tilknyttet centralvarmesystemet i din bolig, som sørger for at fordele varmen til radiatorerne og hanerne ved hjælp af varmtvandsbeholderne. Der er dog flere ting, som man gerne skal være opmærksom på ved en luft til vand varmepumpe.

Vær opmærksom på følgende:

  • Dit hus skal helst være velisoleret, før det er muligt at varme huset ordentligt op.
  • Hvis du har mulighed for at få fjernvarme, eller har det i forvejen, kan det som oftest ikke betale dig at få en luft til vand varmepumpe, da fjernvarme vil være billigere i drift.
  • Udedelen af varmepumpen kan støje, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt at placere den op til skel med naboer.

Fordelene ved en luft til vand varmepumpe

En af de væsentligste fordele er, at du har mulighed for at reducere op til halvdelen af dine varmeudgifter med en luft til vand varmepumpe. Du kommer heller ikke til at døje med lugtgener i fyrrum, eller skulle tænke på olietank eller oliefyr. Luft til vand varmepumpen kører helt af sig selv.