Hvad er en vågekone?

En vågekone er en person, som der sidder ved døende mennesker i deres sidste timer. Som vågekone kommer man til, at opleve ældre mennesker forlade jorden. Men hvorfor vælger man sådan et job? Svaret er ganske simpelt, det handler om at give den døende person nogle gode sidste timer på jorden. Det er ikke alle som der har familie, til at være der for en, og derfor kan man hurtigt føle sig ensom som ældre person. Døende kan godt være meget urolige, når de er i det sidste stadie i deres liv. Her har flere vågekoner udtalt, at ældre mennesker falder til ro når de mærker trygheden ved at et andet menneske holder dem i hånden.

Hvordan bliver man vågekone?

At blive vågekone er oftest frivilligt, og derfor kan man melde sig til, uanset om man har en uddannelse inden for faget, eller ej. En vågekone er ikke en beskyttet titel, og det betyder at alle og enhver i realiteten kan kalde sig vågekone, hvis man har prøvet at sidde ved en døende i deres sidste stund.

Pasning af syge og døende

De fleste plejehjem tilbyder pasning af syge og døende, og mange har som tilkøbsydelse en vågekone tilkoblet. Hos mange plejehjem handler det om tryghed, og at få hjælp til pasning af syge/eller døende er noget af en tillidssag for mange. Dette er noget som alle plejehjem ved, og man kan derfor uden problemer kontakte flere forskellige plejehjem i nærområdet, for at mærke efter. Du kan forvente at få hjem til:

  • Vending og lejring i seng
  • Funktionsøvelser
  • Ledsagelse og samvær
  • Tryghedsbesøg
  • Indtagelse af mad og drikke
  • Og meget mere.

Så kender du en ældre person, eller tænker du selv at det er ved at være tid til at få hjemmehjælp af en hjemmepleje. Så undersøg mulighederne i dit nærområde, og tag kontakt allerede i dag. Alle har ret til en god sidste tid.