Derfor skal du vælge parketgulv

Hvad er parketgulv?

Parketgulve har efterhånden været et populært valg i mange år hos danskerne, og det er der da også en række årsager til. Læs med her og bliv klogere på, hvad et parketgulv overhovedet er, og hvilke mange fordele, der findes ved netop denne type gulv.

Et parketgulv kan se ud på mange forskellige måder, men er generelt set en gulvtype, der består af slidstærke træsorter placeret på et afrettet underlag såsom brædder eller beton. Da træsorten både kan være mahogni, eg, bøg, ask osv., varierer gulvets udseende naturligvis også. Derfor kan du vælge lige præcis den træsort, du synes bedst om og som passer bedst til dit hjem. Parketgulves slidstyrke passer til både værelser og opholdsrum, og har man lyst og tør, kan de også sagtens bruge i køkkenet.

Behandling og vedligehold

Så snart du har valgt, hvilken træsort dit nye parketgulv skal være i, er det også tid til at vælge, hvordan det skal behandles. Typisk vælger man mellem lakerede, olie- eller sæbebehandlede parketgulve. Det lakerede guld kræver klart mindst vedligehold, men det er dog vigtigt at huske at vaske det med laksæbe. Et olieret parketgulv skal holdes en smule mere øje med, da det skal olieres efter behov – dette afhænger naturligvis af slidtagen, så det er svært rigtigt at sige noget om, hvor ofte det er.

Mange fordele ved parketgulv

Fleksibilitet og funktionalitet er to ting, der specielt vejer tungt, når det kommer til parketgulves egenskaber. Fleksibilitet, da der er mange muligheder i forbindelse med træsort og behandling og funktionalitet, da de er enormt slidstærke og derfor kan holde til alt det, hverdagen nu engang byder på. Er du på udkig efter et nyt gulv, kan det derfor være, du bør overveje, om du skal have et parketgulv i dit hjem.